FIEYMAN

FIEYMAN
Assalamualaikum Friends.. Welcome To My Blog....Hope Enjoy Walaupun Blog Kami X Secantik Blog Hampa.. XD

Tuesday, 28 May 2013

Anak Tunggal

Assalamualaikum ..

Oke .. salah ka jadi anak tunggal ?? *OkeMoodXBaek*
Dah Allah nk bg aq sowang2 jaa .. mna leyh kata paa ..
hmpa smua nie bila dgaq ja ''Anak Tunggal'' haa mula la pala otak hmpa kta anak tunggal tu manja .. awat .. hmpa x penah mnja ngn mama ayah hmpa ka ??
X PENAH?? hurmm??
Kami ngaku kmi anak tunggal tapi kami dididik mcm anak2 yg ad kakak abg .. 
Kami ni mmg payah nk manja ngn mama abah kami .. dah la depa balek qeja lewat malam ..
Hampa engat aq nie suka jadi anak tunggal ?? Weii aq harap aq nk ada kakak abg laa .. tapi aq kena redha .. x leyh lawan takdir yg Allah bg kat aq ngn Family aq .. 
Satu hal lagii ,, dgaq ja Anak tunggal .. pala otak hmpa mesti dok pikiaq yg smua bnda akan dpat kt kita .. Of Cozza la nama pun pewaris harta tunggal dlm family tu .. kalau kami nk dpat barang yg kami suka .. Hmm .. susah tahap gaban la woiii .. mama aq tue slalu letak syarat2  .. kiqa baguih la jugak letak syarat ..
'' kena dpat result elok la kak nahh .. '' ataupun '' p keja .. beli sndiri la kak nahh '' 
Tidakk mama abah aq x beli aihh .. dia nk aq capai syarat2 depa baqu depa beli ...
Bangga Annn ad akak abg ... cenna qasa ada akak abg .. mesti bestt .. Aq ngaku aq jeles .. tapi nk bt cenna .. aq x leyh nk kata pa laa .. sbb Family aq didik aq swuh terima ap yg ad .. terima ap yg dpat ...x pyah dok ungkit2 .. nampak sngat kita nie x redha ngn takdir Allah .. nmpak sngt kita nie marah kt Allah .. 
Kami bole terima seadanya .. kami x mau bt bnda2 yg memalukan family kami .. kami nie nk jadi anak soleha .. bkn sekadar ckp dimulut saja nahh .. kami mmg nekad nk jadi anak solehah ,, ikot hmpa la nk kata apa ponn .. mulut oqang mmg x leh nk ditutup .. tapi mungkin ada hikmah npa aq jadi ank tunggal .. walau apa pon kami bersyukurr sngat2 sbb Allah bg peluang kmi merasa hidup kt dunia nie ,,, Kami pon penah teriakk sbb hmpa dok kata cemtuu .. kmi sbaq jaa hmpa tau dakk .. Ad sesetengah kawan2 kami dlu bkn tau kami ank tunggal sbb perangai kami x mcm ank tunggal .. sedihh keyhh sedihh ..Kami takk kesah hmpa nk kata paa lagii .. hmpa yg tanggung dosa bukan kami sbb pikiaq bukan2 dan x tau lagi kebenarannya ,,, haishhh .. insaf laa hmpa .. KByaiii

Thanks For Reading

Okey Thanks sebab Baca ... bila dah baca tu LIKE or Comment okey.

Assalamualaikum You Alls !! Welcome to my Blog .. My name Is Nur Iman Bt Mohammed Faudzir.. Nama gedik aq Iman ... =D Feel free to navigate around here =D
Bored Status : Blog sedang DIKEMASKINI........

Followers